Mobilnost v Sloveniji / Mobility in Slovenia (Žiri, 6.12. – 10.12.2021)

PONEDELJEK, 6. 12. 2021

Prvi dan LTT aktivnosti na naši šoli je bil zelo pester in zanimiv. Za naše goste smo pripravili prisrčen sprejem, na katerem je nastopil mladinski pevski zbor, pa plesalke in harmonikaš Maks.

Nekoliko kasneje so si gostje iz Turčije, Madžarske in Srbije ogledali našo šolo, nato še naš kraj in Nordijski center.

 

TOREK, 7. 12. 2021

Tudi danes smo bili Erasmusovci zelo aktivni. Najprej so gostje skupaj z domačimi učenci igrali namizni tenis, potem pa so se vsi skupaj odpravili v veliko telovadnico, kjer so športni učitelji in učenci predstavili košarkarsko tekmo, odbojko in zelo zanimiv spretnostni poligon.

Po odličnem kosilu smo se odpeljali v Ljubljano. Najprej smo obiskali Hišo iluzij, nato pa je sledil ogled starega dela mesta, ki je naše goste izjemno navdušil, še zlasti sedaj, ko je praznično okrašen.

Domov smo se vrnili, ko je bilo že temno.

 

SREDA, 8. 12. 2021

Sreda je minila z neverjetno hitrostjo. Erasmusovcem se je dogajalo na polno. Zjutraj so bili vsi naši gostje solidarni z nami in so se samotestirali, nato pa v manjših skupinicah odšli na hospitacije v razrede. Ogledali so si ure športne vzgoje, glasbe, opazovali kemijske poskuse, se s petošolci učili angleščino, občudovali likovne umetnije naših šestošolcev in še in še. Prav vse goste je navdušil pouk, ki ni enoličen, pač pa dinamičen in kar se da aktiven. Tudi nad prijetno urejenimi učilnicami so bili prijetno presenečeni.

Sledilo je učenje florbala in na koncu tudi pravi turnir. Vsi sodelujoči so dali vse od sebe, tako da bi jih učitelj Miha v prihodnje vzel kar v svojo ekipo.

Za konec dneva pa še nadaljevanje delavnic o nasilju, ki sta jih pripravili in več kot odlično izvedli gospa Petra in gospa Mateja.

Vsi se veselimo jutrišnjega dne.

 

ČETRTEK, 9. 12. 2021

Današnji dan je bil nekaj posebnega. Čez noč je zapadlo toliko snega, kot ga mnogo naših gostov v življenju še ni videlo. Pohod na Javorč je bil v težkih razmerah pravi izziv, hkrati pa tudi nepozabno doživetje.

Pred odhodom smo se dodobra ogreli na pilatesu, potem pa korajžno zagrizli v sneg in breg.

Med potjo so Erasmusovci počeli mnogotere vragolije na snegu, od kepanja do valjanja po debeli snežni odeji.

V koči na Javorču smo bili postreženi z odličnim planinskim kosilom, potem je šlo pa kar samo od sebe navzdol.

To pa še ni bilo vse za danes. Nadaljevali in zaključili smo naše delavnice o nasilju, nato pa je vsaka država predstavila po eno staro igro. Bilo je prav zabavno.

 

PETEK, 10. 12. 2021

Pa je prišel petek, kaj prišel, dobesedno pridrvel je. Zadnji dan LTT aktivnosti na naši šoli. Odpravili smo se raziskovat biser Slovenije, odpeljali smo se na Bled.

Ugotovili smo, da ima tudi pozimi izjemen čar in da je res nekaj posebnega.

Udeleženci so na sprehodu ob jezeru občudovali labode, mogočen grad, ki se dviga nad jezerom, otoček s cerkvico in nenazadnje tudi lepo urejene predpraznične stojnice, ki so vabile s čudovitimi domačimi izdelki.

S pletno smo se popeljali na Otoček, gostje so pozvonili v cerkvici v upanju, da se jim izpolni najbolj skrita želja, potem pa smo jo mahnili eni po nakupih na stojnice, drugi na kavo, nekateri pa na blejsko kremšnito. Res smo se imeli lepo.

Zvečer pa težko pričakovana svečana podelitev certifikatov in nato skupna večerja v hotelu Cerkno. Prav prijetno je bilo poklepetati in se družiti z vsakim izmed naših Erasmus+ gostov.

Poslovili smo se z željo, da se nam uspe spomladi srečati v Turčiji.

(Visited 91 times, 1 visits today)