Res je, danes zjutraj smo Erasmusovci prvič prestopili prag srednje šole v Bolvadinu, ki je naša gostiteljica. Ravnatelj in vsi ostali so nas zelo lepo sprejeli, pripravili pa so za vsakega od nas tudi prav posebno darilo. 

Takoj za tem so sledile različne igre, katerih namen je medsebojno spoznavanje. 

Naše učenke so se izkazale z zelo zanimivo in dobro izvedeno predstavitvijo športnih zvrsti in najvidnejših športnih dosežkov v Sloveniji.

Po tradicionalnem turškem kosilu (pide in jogurt) smo jo peš mahnili v center Bolvadina, kjer smo si najprej ogledali eno izmed 58 mošej v mestu in prisluhnili njihovemu hodži. Prisostvovali smo tudi vsakodnevni molitvi muslimanskih vernikov, ki mimogrede, poteka petkrat na dan. Vse skupaj je pustilo ma nas močan pečat in smo se potem še dolgo pogovarjale o videnem in slišanem.

Mimo tradicionalnih turških slaščičarn se ne da iti kar tako. Ustavili smo se v eni izmed najbolj znanih, kjer smo imeli priložnost poizkusiti številne sladke dobrote in jih potem tudi kupiti.

Dan smo zaključili z odlično večerjo v eni izmed restavracij v mestu. Postregli so nam z lečino juho, piščancem izpod peke, mešano solato, kokakolo, sladico in na koncu še obvezen turški čaj.

Sedaj pa nestrpno čakamo, kaj nam bo prinesel jutrišnji dan.

(Visited 4 times, 1 visits today)