Današnje dopoldne je minilo v znamenju precej nove športne discipline, katere začetki segajo v leto 2011, razvila pa se je nikjer drugje kot v Turčiji. Bistvo igre je, da vržeš manjšo gumijasto žogico v tarčo, ki je narisana na tleh in da se pri tem ne premakneš z določenega mesta. Igro igrata dva, lahko v notranjih ali pa zunanjih površinah. Vsi smo se zabavali, ko smo poskušali osvojiti pravila igre in ko smo delali številne začetniške napake.

Tudi v nadaljevanju dopoldneva nam ni bilo dolgčas. Dekleta so se družila z ostalimi pri metanju pikada in pri namiznem tenisu. 

Na kosilo smo se odpeljali v vas, ne daleč stran od Bolvadina, kjer so nam v pristnem turškem ambientu postregli z doma vzgojenimi in na žaru pečenimi postrvmi. Bilo je za “prste obliznit”.

Popoldne so imeli vsi Erasmusovci zelo zanimive delavnice o primerih spletnega nasilja, kjer so se pogovarjali o tem, kako v posameznih šolah rešujejo tovrstne težave. Naša dekleta so se na delavnico že prej dobro pripravila, tako da so lahko zelo aktivno sodelovala v pogovoru.

Dan se je, kot nam je že postalo navada, končal z okusno večerjo v eni izmed restavracij v Bolvadinu. Nocoj smo proslavljali tudi rojstni dan ene izmed Erasmusovk iz Srbije. 

Kar ne moremo verjeti, da je jutri že zadnji dan našega gostovanja v Turčiji.  

(Visited 5 times, 1 visits today)